2014. június 22.

VKF! 64.forduló: Terítéken a pizza! - összefoglaló

A VKF! 64. fordulójára érkezett pályaműveket mindenkinek nagyon köszönöm! Azt hiszem ez a kiírás megérdemli a legtöbb lelkesedő-legkevesebb résztvevő díját (betudom annak, hogy nyár van és nem sűrűn izzítunk sütőt - illetve kevesebbet ülünk a gép előtt), viszont amennyire kevesen kaptak kedvet pizzakészítéshez, a beérkezett receptek és képek annál ötletesebbek és tetszetősebbek. Olyan jó, hogy a játék által megismerhettem és olvashattam nagyszerű, színes, blogokat és gazdagodott a főzőtudományom jó néhány ötletes recepttel! A beérkezett műveket és a hozzá tartozó képeket véletlenszerű sorrendben közlöm! Nektek is jó böngészést és sütés-főzést!

Konyhavirtuóz most először készített a játék kedvéért csirkemájas pizzát. Bevallom én még sohasem kísérleteztem vele, de azt hiszem a család nem bánná :)

 

Bogi receptjei a Vöröskaktuszból ékes bizonyítékok arra vonatkozóan, hogy akkor is bátran álljunk neki pizzát sütni, ha egy porszem nem sok annyi élesztőnk sincs a kamrában! A csirkemáj úgy látszik népszerű a pizzakészítős berkekben!


A "mindent bele" pizzalepénye "mentsük, ami menthető" elvén készült, ami a konyhában bizony néha nagyon is hasznos dolog!


Kata Gyomro-sokk blogján mesés részletességgel mutatja be pizzakölteményeit, melyeket ahogy megtudtam akkor készít, minek után kibekkelték a versenysportoló családtag tésztatilalmi időszakát. Nem lehet könnyű...


Egyik bizony a saját specialitása: Pizza Frutta a totális őrület! A lényeg, hogy bátran lógjunk ki a sorból!


Eszter a Tűpárna és habverőből egy alaposan és bátran megreformált gluténmentes vegán pizzát készített. Nagyon figyelemreméltó!


Muskátli büfé levele elsőként érkezett hozzám. Ági a  játék kiírása hétvégéjén épp pizzasütést tervezett. A zöld-fehér-piros (vagy piros-fehér-zöld?) színekben játszó pizzáján az én egyik kedvenc zöldségem, a spárga kap főszerepet. Ó csak egy szeletkét belőle!


Colette barátosném, ki művészi képességeit mostanában a konyhában (is) szereti kibontakoztatni, egy gyönyörű, színes pizzába fogalmazta meg jövőjével kapcsolatos elképzeléseit. Mindegy, hogy textilbe, vagy étekbe álmodja gondolatait, a végeredmény varázslatos! Íme a pizza a'la Colette:


Nehezen tudtam, ám annál inkább szerettem volna elképzelni olyan pizzafalatokat, melyeket akár egy kirándulás alkalmával is magunkkal vihetnénk, de Ági a Konyhán innen, kerten túl bloggere minden kétkedésem szertefoszlatta. "Kirándulós pizzája" a kétféle színű tésztájával és ízes töltelékével kitűnően csomagolható és harapható akár túra közben is. Kalandra fel!


Kisildi kedvenc alapanyagaiból sütött pizzát. A sonka és ananász örök sláger kombóját a kéksajt pikáns íze bolondítja meg. Ropogósra sütve, egy jó pohár sörrel az igazi!


Múlt héten egy kis egészséges ám finom nassolnivaló után kutatva a neten, rátaláltam Melinda egészség blogjára. A harmadik szembejövő recept ez a vegán pizza volt. Szíves invitálásomra benevezett a VKF! játékra :)
Süssétek meg ti is, mert annyira finom!

 

Kicsikókusz  receptjének is igazán örültem. Mivel pár hónapja a vegetáriánus étkezést, vegánra váltottam, így Fanniéval, Melindáéval és Eszterével  együtt máris van 3 szuper vegán pizza receptem! A tésztája sem akármi! Feltétlenül nézzétek meg! 

pizza1

Andi színes és étvágykeltő blogját az Aranytepsit feltétlenül nézegessétek meg! Barátai, ismerősei biztatására és a mi szerencsénkre kezdett blogolni. Hagyományos és trendi ételeibe is csempész egy kis plusszt,amitől lesznek egyediek! Körbe virslis pizzája  különleges formázási módon megy keresztül mire elnyeri ezt a végleges és díszes formáját!


A VKF! 65.  fordulójának háziasszonya pedig Muskátlibüfé lesz! Ági! Várjuk a játékkiírást,  sok sikert, és még több játszótársat kívánok!

8 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz összefoglaló! Örülök, hogy játszhattam! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük az összefoglalót! Nem is voltunk annyira kevesen. :)

    VálaszTörlés
  3. Mindenekelőtt köszönjük az ötletes kiírást és az összefoglalót! Magam részéről köszönöm a megtiszteltetést és a bizalmat! Hamarosan jelentkezem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsian várom! Ezúttal figyelem a többi témát is biztosan!

      Törlés
  4. Szép összefoglaló lett Nia, köszönjük a háziasszonyságot, és a szuper témaötletet! :)

    VálaszTörlés