2014. augusztus 23.

Befőzés


Ezt a csodálatos zamatú, extra ízélményt nyújtó, fűszeres csemegét Zöld múzsa álmodta és valósította meg egy alkotótáborban. Ott ugyanis az erdő-mező vadon termő bogyói. levelei, termései, egyebei a konyhafronton prioritást élveztek! 


Mire hazajöttem és fejemre nőtt határidős és egyéb feladataim megengedték volna a mirabolán szilva sajnos mindenhol leérett. Azonban párom egy esti kocogása során felfedezett egy bokrocskát, mely érett, illatos terméseivel csak arra várt, hogy ketchupot készítsek belőle,a táborban elkövetett módszer szerint! S így, hogy visszakocogott egy vödörrel, leszedte és hazahozta,  már  "csak  annyi" dolgom  volt  vele,  ahogy  azt  az




itt látható receptben olvashatjátok. 


A parafadugó + viasz tartósítási mód kísérlet tárgyát képezi :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése