2014. május 15.

Kedvenc salátám!

Colette  barátnőm játékfelhívására küldtem be a receptet, egészséges, finom, laktató, színes, és BIO :)   



A zöldsalátához:
Friss apró salátalevelek  a kertből: jégsaláta, lollo rosa, tölgylevelű, galambbegy, mizuna, tat-soi, bébispenót, apró színes nyelű mángoldlevél, ami csak megterem!  3-4 szál újhagyma felkarikázva, néhány friss retek, 1 ágacska bazsalikom levél apróra vágva, fekete olíva bogyó, balzsamecet 2-3 evőkanál, kevés extra szűz oliva olaj
A fűszeres tofuhoz:
15 dkg tofu 1X1 cm-es kockákra vágva, 2 evőkanál oliva olaj, oregánó, só, füstölt paprika (ha nincs akkor füstölt sót használjunk és csemege pirospaprikát)
A pirítóshoz:
1 szelet tetszőleges fajtájú kenyér

A salátához dobáljuk a megmosott és leszárított hozzávalókat egy tálba, öntözzük meg balzsamecettel, kevés oliva olajjal, szórjuk meg bazsalikomlevéllel.
A tofut sózzuk, hintsük meg paprikával, szórjuk meg az édeskés oregánóval, és az olívaolajon pirítsuk meg egy serpenyőben. Mennyei illatok!
Amikor a tofukockák szép pirosak lettek,  kissé hűtsük ki, majd tegyük rá a salátára és óvatosan forgassuk össze. A serpenyőben maradt fűszeres olajmaradékon pirítsuk meg a kenyérszeletet mindkét oldalon. Vágjuk kockákra, halmozzuk a salátára! Egészségünkre!

1 megjegyzés: