2014. február 2.

Február

Mit csinál egy magamfajta kiskerttulajdonos februárban? Vacogósan kisétál a konyhakertbe, hálát ad szorgalmas párjának, aki téli unaloműzőként, bedolgozta a komposztot a talajba. Szór egy kis magot az etetőkbe, megsimogatja a lába alatt esztelenkedő macskákat majd spurizik vissza a házba, mert nagyon fázós tulajdonképpen. A jó meleg kandalló mellett összeválogatja a vetőmagokat, és gondos kerttervezésbe kezd, papíron és fejben, elveti az első magokat a palántanevelőbe. Bújja a könyveket, internetet, tájékozódik mit lehetne még kihozni a veteményből, amire nyugodtan mondhatni BIO, az évek óta tartó vegyszer és műtrágyamentes művelésnek köszönhetően. Valamint kitartóan várja, hogy megérkezzen a tavasz, mert úgy van összerakva gyárilag, hogy, ha megérzi a tavaszi kerti föld illatát, azonnal azt kívánja kotorni. 



Idei évre nagy elhatározásaim vannak, és kicsivel nagyobb területem is az egészséges, vegyszermentes zöldségeskert kialakításához. Ma tervezgetek, rajzolgatok, főzőcskézek, a KONYHÁBAN egy finom recept vár rátok, amit az enyhe télnek köszönhetően januárban(!) szüretelt brokkoliból készítettem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése